Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact

Een rookvrije werkomgeving

In samenwerking met Kom op tegen Kanker en het Vlaams Instituut Gezond Leven werd de campagne ‘Jouw huis, mijn werkplek’ gelanceerd. Meer weten? Surf naar www.jouwhuismijnwerkplek.be.

Speciaal voor de sector werden 2 flyers ontwikkeld, één voor de huishoudhulpen zelf en één voor hun klanten. 

Verder ontwikkelden we nog een gids specifiek voor consulenten, om hun huishoudhulpen bij te staan om dit onderwerp bespreekbaar te maken bij klanten.

Je kan de flyers/gids bestellen of downloaden door op onderstaande afbeeldingen te klikken.

Deze flyer legt aan de huishoudhulp uit waarom passief roken schadelijk is voor de gezondheid. Ook geeft de flyer enkele tips hoe de huishoudhulp een gesprek kan aanknopen met de klant aangaande dit thema.

Deze flyer kan de huishoudhulp helpen om een gesprek aan te gaan met de klant en passief roken bespreekbaar te maken op de werkplek. De flyer geeft de klant tips voor een rookvrije werkomgeving voor zijn/haar huishoudhulp en legt uit waarom passief roken schadelijk is voor de gezondheid van de huishoudhulp. 

Als dienstenchequeonderneming kan je een beleid opzetten dat jouw huishoudhulpen zo goed mogelijk beschermt tegen passief roken. Deze gids bevat concrete tips en fiches met goede praktijken om mee aan de slag te gaan.