Spring naar hoofd-inhoud

Gids 'Een rookvrije werkomgeving voor huishoudhulpen'

We weten allemaal dat roken op de werkvloer niet is toegelaten. Maar wat als je werkplek het huis van een klant is? Vaak worden huishoudhulpen geconfronteerd met klanten die roken in huis terwijl ze daar aan het werk zijn.

Helaas biedt de huidige rookwetgeving voor deze medewerkers geen bescherming. In een privéwoning kunnen de klanten namelijk gewoon roken. Toch heb jij als werkgever de plicht om alle maatregelen te nemen die nodig zijn om het welzijn van medewerkers tijdens het werk te garanderen. Daar hoort ook bescherming tegen de gevolgen van passief roken bij. 

Als dienstenchequeonderneming kan je een beleid opzetten dat je huishoudhulpen zo goed mogelijk beschermt tegen passief roken. Deze gids bevat concrete tips en fiches met goede praktijken om mee aan de slag te gaan.

Doelgroep

In tegenstelling tot de schoonmaakgidsen, is de gids 'Een rookvrije werkomgeving voor huishoudhulpen' bestemd voor het omkaderend personeel van dienstenchequeondernemingen.

Prijs

De gids is volledig gratis (ook geen verzendingskosten) voor dienstenchequebedrijven die ressorteren onder PSC 322.01, onderwijsinstellingen, de VDAB en derden organisaties.

Voor dienstenchequebedrijven uit een ander paritair comité, private opleiders of andere organisaties is de gids betalend:
€ 0,45 per gids + verzendingskosten (€ 6,29).

! Wij nemen geen bestellingen aan vanuit het buitenland !

Facturatie

Na de verzending van de bestelling sturen wij een debetnota op naar het emailadres dat je opgeeft in het bestelformulier. Wens je dat de debetnota nog naar een ander emailadres opgestuurd wordt, of wil je graag dat er een referentie vermeld wordt op de nota, dan kan je dit steeds aangeven bij de Opmerkingen. Klik hier voor onze algemene betalingsvoorwaarden.

Je kan de gids eveneens downloaden: