Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact

Project Opleidingen Werkbaar Werk

Vorm DC diende een project in binnen de ESF-oproep 505 ‘Werkbaar Werk - opleidingen in de dienstencheque- en gezinszorgsector’. Met de verkregen financiële steun vanuit ESF, Vlaanderen en Europa kunnen we de opleidingen voor huishoudhulpen in de sector een boost geven.

Wil je als bedrijf inzetten op opleidingen? Wil je graag 16u opleiding per huishoudhulp kunnen aanbieden?

Tijdens de projectperiode (01/11/2020 - 31/12/2023 - opgelet: het project is verlengd) krijgen dienstenchequebedrijven (enkel PSC 322.01) een subsidie van 12 euro per huishoudhulp per opleidingsuur, met een maximum van 125 euro per opleidingsuur. Vorm DC sloot hiervoor partnerschappen af met een aantal erkende externe opleiders waarmee ze in het verleden al hebben samengewerkt voor andere projecten en opleidingen. Dat wil zeggen dat de subsidie van 12 euro per huishoudhulp per opleidingsuur als een korting zal toegekend worden door deze erkende externe opleiders op de opleidingsfactuur. Dienstenchequebedrijven moeten op deze manier niets indienen voor de subsidie of préfinancieren, zij krijgen meteen een lagere factuur van de opleider.

De opleidingen worden gegeven op maat van het dienstenchequebedrijf en vallen binnen één van de volgende 5 gedefinieerde thema’s. Door te klikken op de thema's krijgen jullie alvast een inspiratielijst van mogelijke opleidingen.

Er is in dit project ruimte voorzien voor 2.500 opleidingssessies van 4u. Op deze manier willen we sectorbreed inzetten op de nood om opleiding te organiseren voor huishoudhulpen.

Wil je ook opleiding organiseren voor je personeel? Neem dan gerust contact op met één van onze erkende externe opleiders. Zij helpen je graag verder. 

Heb je nog vragen? Bekijk dan onze FAQ of contacteer Brenda Van Deursen, ESF Project manager via 0465 03 55 01 of brenda.vandeursen@vorm-dc.be .

Webinar start project

Op 23/9/21 gaven we een webinar met de stand van zaken van het project.

Het webinar zelf kan je hieronder integraal bekijken. De presentatie die we hiervoor gebruikten, kan je hier terugvinden.