Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact

Project Opleidingen Werkbaar Werk

Vorm DC diende een project in binnen de ESF-oproep 505 ‘Werkbaar Werk - opleidingen in de dienstencheque- en gezinszorgsector’. Met de verkregen financiële steun vanuit ESF, Vlaanderen en Europa kunnen we de opleidingen voor huishoudhulpen in de sector een boost geven.

Tijdens de projectperiode (01/11/2020 - 31/10/2022) kunnen er - vanaf 11 deelnemende huishoudhulpen - gratis opleidingen georganiseerd worden voor huishoudhulpen die vallen onder PSC 322.01. Vorm DC sloot hiervoor partnerschappen af met een aantal erkende externe opleiders waarmee ze in het verleden al hebben samengewerkt voor andere projecten en opleidingen.

De opleidingen worden gegeven op maat van het dienstenchequebedrijf en vallen binnen één van de volgende 5 gedefinieerde thema’s. Door te klikken op de thema's krijgen jullie alvast een inspiratielijst van de opleidingen die hieronder vallen.

De externe opleiders kunnen, via een link die ze ontvangen hebben van Vorm DC, budget aanvragen voor de opleiding. Een maximale kost van € 125/opleidingsuur kan gesubsidieerd worden binnen dit project, indien er 11 huishoudhulpen aanwezig zijn op de opleiding. Bij minder deelnemers zal een tussenkomst van 12 euro per deelnemer per opleidingsuur voorzien worden. Bekijk hiervoor zeker onze FAQ.

Er is in dit project ruimte voorzien voor 2.500 opleidingssessies van 4u. Op deze manier willen we sectorbreed inzetten op de nood om opleiding te organiseren voor huishoudhulpen.

Wil je ook opleiding organiseren voor je personeel? Neem dan gerust contact op met één van onze erkende externe opleiders. Zij helpen je graag verder. 

Heb je nog vragen? Bekijk dan onze FAQ of contacteer Brenda Van Deursen, ESF Project manager via 0465 03 55 01 of brenda.vandeursen@vorm-dc.be .

Webinar start project

Bij de start van het project gaven we in een webinar wat extra informatie.

Het webinar zelf kan je hieronder integraal bekijken. De presentatie die we hiervoor gebruikten, kan je hier terugvinden.