Spring naar hoofd-inhoud

Project Opleidingen Werkbaar Werk

Vorm DC diende een project in binnen de ESF-oproep 505 ‘Werkbaar Werk - opleidingen in de dienstencheque- en gezinszorgsector’. Met de verkregen financiële steun vanuit ESF, Vlaanderen en Europa werden de opleidingen voor huishoudhulpen in de sector een boost gegeven.

In totaal werden in het project 2025 opleidingen gegeven, waarin 20 548 huishoudhulpen opleiding volgden. Samen was dit goed voor zo'n 81 816 opleidingsuren.

Tijdens de projectperiode (01/11/2020 - 31/12/2023) kregen dienstenchequebedrijven (enkel PSC 322.01) een subsidie van 12 euro per huishoudhulp per opleidingsuur, met een maximum van 125 euro per opleidingsuur. Vorm DC sloot hiervoor partnerschappen af met een aantal erkende externe opleiders waarmee ze in het verleden al hebben samengewerkt voor andere projecten en opleidingen. Dat wil zeggen dat de subsidie van 12 euro per huishoudhulp per opleidingsuur als een korting zal toegekend worden door deze erkende externe opleiders op de opleidingsfactuur. Dienstenchequebedrijven moeten op deze manier niets indienen voor de subsidie of préfinancieren, zij krijgen meteen een lagere factuur van de opleider.

De opleidingen werden gegeven op maat van het dienstenchequebedrijf en vielen binnen één van de volgende 5 gedefinieerde thema’s: ergonomie, omgaan met stress, veiligheid ten gevolge van corona, assertief communiceren en EHBO. De volledige lijst van opleidingen kan u hier nog terugvinden.