Spring naar hoofd-inhoud

In company opleidingen ‘werkbaar werk’ voor jouw huishoudhulpen

Via het Werkbaarheidsfonds wil Vorm DC inzetten op opleidingen 'werkbaar werk' voor ervaren huishoudhulpen. De voorbije 3 jaar konden bedrijven via het ESF-project 'Opleidingen werkbaar werk' genieten van een tegemoetkoming tot € 500 voor het organiseren van een dergelijke opleiding voor hun huishoudhulpen. Dankzij dit project konden we meer dan 20.000 huishoudhulpen een opleiding aanbieden.

Vanaf 01/01/2024 starten we met een nieuwe tegemoetkoming, opnieuw in het kader van opleidingen ‘werkbaar werk’ voor ervaren huishoudhulpen (geen starters).

Plan je als onderneming een opleiding (van 4u) in bij 1 van onze 5 erkende opleiders? Dan ontvang je een tegemoetkoming van € 500 indien er 10 huishoudhulpen aanwezig zijn. Per aanwezige huishoudhulp is er dus een tussenkomst van € 50 voorzien (met een maximum van € 500 per opleiding).

  Over welke opleidingen gaat het?

  We keken naar de populaire opleidingen in het ESF-project van de voorbije 3 jaar en pasten aan volgens de huidige behoeftes van de huishoudhulpen.

  In totaal kan je zo kiezen uit 58 opleidingen: van praktische opleidingen EHBO en ergonomie tot opleidingen rond zelfzorg en preventie van burn-out.

  Hoe werkt het nu?

  • Eens je een opleiding en opleidingsdatum hebt vastgelegd met de opleider, kan je een tegemoetkoming aanvragen via de knop hieronder. 
  • We bekijken je aanvraag en sturen je een goedkeuring (of zetten de aanvraag op 'reserve' indien de budgetten zijn uitgeput).
  • Na de opleiding bezorgt de opleider ons de aanwezigheidslijst. Op basis van deze lijst maken wij aanwezigheidsattesten op voor de huishoudhulpen. We bezorgen je de attesten per mail.
  • De opleider factureert de tegemoetkoming rechtstreeks aan Vorm DC. Dat wil zeggen dat de factuur die je ontvangt van de opleider lager ligt dan normaal.
  • Voor de recuperatie van lonen en de restfactuur kan je terecht bij het regionaal opleidingsfonds.

  Nog vragen?

  Bekijk hier onze vaak gestelde vragen.

  Contacteer gerust jouw accountmanager bij vragen, zij helpen je graag verder.

   

  Open kalender

  Vanaf 2024 willen we bij Vorm DC ook een gratis opleidingsaanbod uitwerken. Daarvoor gaan de accountmanagers in hun regio op zoek naar opleidingsbehoeften of plannen ze een eerder verrassende opleiding in die ze graag onder je aandacht brengen.

  Benieuwd? Check dan zeker onze open opleidingskalender.