Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact

Recent nieuws

Want we houden je graag op de hoogte

Vanaf Q3 2021 keren we terug naar het ‘oude’ normaal wat betreft de opleiding voor nieuwe werknemers

Nu we stilletjes aan het normale leven weer kunnen hernemen en het virus in kracht lijkt af te nemen, vervallen de tijdelijke aanpassingen inzake de opleidingsverplichting voor nieuwe werknemers. Vanaf 01/07/2021 zijn de regels van vóór corona opnieuw van toepassing.

Lees meer

Levering tools tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie worden er géén tools (gidsen, TOP, affiches, flyers, ...) geleverd.

Lees meer

Verderzetting subsidiesysteem nieuwe medewerkers

Zoals elk jaar in juni informeren we u over de verderzetting van het subsidiesysteem voor nieuwe medewerkers. Op de vorige raad van beheer hebben de sociale partners beslist om het systeem te verlengen met 6 maanden, t.e.m. 31/12/2021.

Lees meer

De dankbaarste job

Deze laatste maanden werkt het Vorm DC-team hard aan het finaliseren van initiatieven voor jongeren ( - 26 jaar)*. Alles wordt onder de noemer van ‘De dankbaarste job’ gegroepeerd. Vanwaar deze naam? Vorm DC wil het belang van het dienstverlenende beroepvan huishoudhulp beklemtonen.

Lees meer

Subsidiesysteem opleiding starters - Deadline indienen opleidingsplan Q1 2021

Je kan ten laatste op 31/05/21 een opleidingsplan indienen voor kwartaal 1 van 2021.

Lees meer

Sensibiliseringscampagne 2021: Zorg voor de veiligheid van je huishoudhulp, zorg voor werkomstandigheden die 5 sterren verdienen.

Op 18 mei lanceert het Werkbaarheidsfonds zijn 3de grote sensibiliseringscampagne gericht naar de klant. Het thema dat centraal staat, is de veiligheid van de huishoudhulpen.

Lees meer

Verlenging Werkbaarheidscheque

De Vlaamse regering heeft beslist om de maatregelen van de werkbaarheidscheque en de verhoging van de kmo-portefeuille te verlengen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

 

Lees meer

Maatregelen in het kader van de opleiding voor startende werknemers - Q2 2021

Omwille van de aanhoudende coronacrisis en de problemen die je ondervindt om opleiding te organiseren, heeft Vorm DC beslist om de tijdelijke aanpassingen voor startende werknemers in Q3 en Q4 2020 en Q1 2021 te verlengen tot eind Q2 2021.

Lees meer

Resultaten bevraging werkbaar werk

Vorm DC voerde in januari en februari 2021 een digitale bevraging uit rond werkbaar werk. Aangevuld met diepte-interviews, kregen we een goed zicht op de manier waarop dienstenchequebedrijven naar werkbaar werk kijken. Lees hier onze conclusies!

Lees meer