Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact

Startende werknemers: kennisgeving vanwege voorzitter en ondervoorzitter Vorm DC

Beste bedrijven,

Als voorzitter en ondervoorzitter van het Vormingsfonds Dienstencheques willen we u graag informeren over de stand van zaken inzake de subsidiemaatregelen voor startersopleidingen vanaf 1/1/2023.

Op dit moment is er geen consensus tussen de sociale partners over de te nemen maatregelen. Belangrijkste aandachtspunt, voor iedereen, is het voorzien van kwaliteitsvolle opleidingen voor de startende huishoudhulpen en de controle op deze kwaliteit. Verder overleg is nodig om tot een akkoord te komen.

We beseffen dat dit mogelijks een hypotheek legt op voorbije en toekomstige opleidingen, maar we wensen als sociale partners een evenwichtige en coherente regelgeving uit te werken, die de komende jaren kan stand houden.

Verder willen we de rol van het Vormingsfonds Dienstencheques nog even toelichten. De accountmanagers zorgen voor de uitvoering van de, door de sociale partners, genomen beslissingen. Het Vormingsfonds en zijn medewerkers zijn in deze dan ook op geen enkele manier verantwoordelijk voor de huidige impasse. De startersubsidie is ook slechts één van de ondersteuningen die het Vormingsfonds biedt naar jullie toe. We verwijzen hier graag naar de gratis coachopleidingen, werkbaarheidsfonds opleidingen en open kalender opleidingen. Ook projecten zoals grensoverschrijdend gedrag, non-discriminatie en campagnes naar klanten maken integraal deel uit van de werking.

Het uitblijven van een akkoord ligt niet bij Vorm DC en zijn medewerkers, maar bij de onderhandelingen tussen sociale partners, die nog niet succesvol zijn afgerond.

In de rol van voorzitter en ondervoorzitter van het Vormingsfonds Dienstencheques vragen we u, als bedrijf, dan ook de medewerkers van Vorm DC met het nodige respect te behandelen. Zij ijveren dag na dag voor een betere, werkbare sector en verdienen, net zoals de campagne voor de huishoudhulpen, uw respect.

Met de meeste hoogachting,

 

Issam Benali
Federaal Secretaris
Voorzitter Vorm DC

Ann Cattelain
Algemeen directeur Federgon
Ondervoorzitter Vorm DC