Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact

Wat zit er in de toolbox?

Didactisch materiaal om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken. Deze toolbox bestaat uit 4 verschillende delen. Elk deel is opgebouwd uit een reeks oefeningen die je kan gebruiken tijdens een opleiding. Elke oefening is opgebouwd uit: een opleidingsfiche en (bij sommige oefeningen) extra bijlages voor de trainer en/of deelnemers.

Voor wie is de toolbox bedoeld?

Trainers die met huishoudhulpen aan de slag willen gaan rond het thema grensoverschrijdend gedrag. De trainer kan zijn: de consulent, de zaakvoerder, een externe trainer, de coach ... Het is belangrijk dat de huishoudhulpen Nederlands verstaan en spreken. Het betreft hier immers een gevoelig onderwerp waarbij het belangrijk is dat iedereen elkaar verstaat, dat er gepraat kan worden over emoties en gevoelens en waarbij nuances verschil maken.

Starten?

Afhankelijk van de context en de mogelijkheden, kan deze toolbox dynamisch gebruikt worden. Of je volgt het stramien van begin tot einde, van deel 1 t.e.m. deel 4. Dan doorloop je het totaalprogramma met de door ons opgestelde opbouw. Of je kan er één of meerdere oefeningen uit selecteren. Aan jou de keuze!  

Sommige oefeningen lijken op elkaar, maar hebben een andere methodische aanpak. Er zit ook een moeilijkheidsgraad in de oefeningen (aangeduid met pepertjes). Jij beslist wat mogelijk is met de groep die jij voor ogen hebt.

Neem het pakket eens rustig door en bepaal zelf op welke manier jij ermee aan de slag wil!

Succes!