Spring naar hoofd-inhoud

Handleiding: Je werknemer als ambassadeur

Tijdens ons ‘Ambassador Project’, dat een pilootproject was in Oost-Vlaanderen en dat kaderde in onze zoektocht naar vernieuwende instroommethodieken voor jongeren, werden verschillende tools ontwikkeld. Dit project werd gefinancierd door de FOD WASO.

Naast goed opgeleide ambassadeurs en smaakmakende videofilms waarin ze de sector aanprijzen, werd ook de handleiding 'Je werknemer als ambassadeur' opgemaakt. Deze helpt je wanneer je als bedrijf zelf aan de slag wilt gaan met ambassadeurs.

Steeds meer bedrijven zetten immers hun werknemers in als ambassadeur. Ook jouw dienstenchequebedrijf kan er voordeel uit halen. Het kan je bijvoorbeeld veel sneller nieuwe huishoudhulpen opleveren, veel sneller dan het gebruik van een klassieke vacature.

Ter inspiratie kan je de filmpjes, die gemaakt zijn door de ambassadeurs van het pilootproject, bekijken via de website De Dankbaarste Job

Hoe zet je ambassadeurs in? Met deze korte handleiding leer je het stap voor stap. Je leert de juiste ambassadeurs kiezen, zelf ambassadeursverhalen maken en die verhalen inzetten in je promotie.

Vooral op deze vragen krijg je een antwoord:

  • Wat is een ambassadeur?
  • Waarom zijn ambassadeurs belangrijk?
  • Hoe zet ik ambassadeurs in?
  • Via welke promotiekanalen zet ik ambassadeurs in?
  • Hoe kies ik een ambassadeur?
  • Hoe overtuig ik een werknemer om ambassadeur te zijn?

Je kan de handleiding hier downloaden.

Veel succes!