Spring naar hoofd-inhoud

Deze handleiding werd in samenwerking met verschillende sectorale organisaties opgemaakt.


Een aantal sectoren hebben reeds een sectorale non-discriminatiecode, voor meer info kan je steeds contact opnemen met jouw gekende sectorale organisatie.


In deze handleiding hebben we zoveel als mogelijk met voorbeelden gewerkt ter verduidelijking van de antidiscriminatiewetgeving. De antidiscriminatiewetgeving beperkt zich niet enkel tot de arbeidsmarkt, maar strekt zich uit over verschillende domeinen: onderwijs, dienstverlening, vrije tijd,...

Met deze handleiding is het niet de bedoelding om een kant en klare non-discriminatiecode aan te reiken. Wel willen we organisaties op weg helpen en begeleiden bij het ontwikkelen van een non-discriminatiecode. Wij hopen dat deze handleiding een bijdrage kan leveren om tot een code op maat van jouw organisatie te komen.


We hebben zeer veel zorg en aandacht besteed aan de samenstelling van deze handleiding en de daarin opgenomen gegevens. Desondanks kunnen er toch nog onzorgvuldigheden of foutjes in voorkomen. Wij kunnen hiervoor geenszins aansprakelijk gesteld worden.
 

Download ze hier, of door op de afbeelding te klikken