Spring naar hoofd-inhoud

Project Opleidingen van de toekomst

Vorm DC is partner in het ESF project 'Opleidingen van de toekomst' dat onder de oproep 566 en het thema 'Zorg' werd ingediend. De promotor in dit project is KUL en Vorm DC engageerde zich om samen met Vivo rond de opleiding 'digitale vaardigheden niveau 4 en 5' te werken.

Het project liep van 1/1/2023 tot 31/12/2023.

Binnen het project werd vertrokken van een bestaande opleiding 'digitale basisvaardigheden' en namen we de gebruikte methodiek onder de loep. De opleiding werd aangepast door de HILL methodiek zoveel mogelijk te integreren. Op het einde van het project werden er aanbevelingen geformuleerd voor zowel dienstenchequebedrijven, opleiders als Vorm DC.

Deze aanbevelingen kunnen hier nagelezen worden. In de toekomst zal Vorm DC deze verder toepassen en verspreiden om zowel dienstenchequebedrijven als opleiders te stimuleren deze te integreren in niet alleen digitale opleidingen, maar ook andere erkende opleidingen. 

Een 9-tal bedrijven stapten in om hun ervaringen met digitale vaardigheden te delen en de vernieuwde / aangepaste opleiding te testen.

Bij Vorm DC werd dit project getrokken door Brenda Van Deursen.

De projectpagina van KUL kan je hier bekijken.