Spring naar hoofd-inhoud

Verlenging Werkbaarheidscheque

De Vlaamse regering heeft beslist om de maatregelen van de werkbaarheidscheque en de verhoging van de kmo-portefeuille te verlengen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Vraag een werkbaarheidscheque aan als steunmiddel om in te zetten op werkbaar werk

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.

Sinds 2019 kan u een werkbaarheidscheque en een verhoging van de kmo-portefeuille aanvragen om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. De Vlaamse regering besliste om de maatregelen van de werkbaarheidscheque en de verhoging van de kmo-portefeuille te verlengen tot en met 31 december 2021.

Waarvoor kunt u een werkbaarheidscheque aanvragen?

Het gebruik van de cheque werd naar aanleiding van de coronacrisis sterk uitgebreid. U kon de werkbaarheidscheque al gebruiken voor begeleiding bij een meting/scan of een actieplan werkbaar werk.  begeleiding of opleidingen rond werkbaar werk. Maar sinds kort kan u de werkbaarheidscheque inzetten voor veel meer. U kan ze gebruiken voor advies, begeleiding of opleidingen rond werkbaar werk en dit natuurlijk steeds met aandacht voor het psychosociaal welzijn van uw medewerkers.

Een werkbaarheidscheque kan u inzetten om uw organisatie te organiseren rond een nieuwe werkwijze naar aanleiding van de coronacrisis. En u kan er een duurzaam telewerkbeleid mee opzetten.

Praktisch

Op de website van Vlaanderen vindt u alle details en een korte animatiefilm over de werkbaarheidscheque terug. Wij organiseerden een uitgebreide infosessie op 2 maart die u hier kan herbekijken.

Een werkbaarheidscheque aanvragen kan eenvoudig via de website. Om u hierbij te helpen kan u instructiefilmpjes bekijken of de handleiding raadplegen.