Spring naar hoofd-inhoud

Subsidies startende medewerkers 2023

Het jaar is bijna om en veel bedrijven nemen contact met ons op met betrekking tot de opleidingssubsidies voor nieuwe medewerkers.

De sociale partners hebben nog steeds geen akkoord kunnen bereiken en Vorm DC heeft dus geen mandaat gekregen om het subsidiesysteem open te stellen voor 2023. 

Vorm DC en zijn medewerkers zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor de huidige impasse. De starterssubsidies zijn slechts één van de ondersteuningen die Vorm DC biedt naar de bedrijven toe voor de opleiding van hun huishoudhulpen. 

We verwijzen je nogmaals door naar de communicatie van de voorzitter en ondervoorzitter van Vorm DC (28/06/23), waarin de rol van Vorm DC en vooral die van de accountmanagers verduidelijkt werd. Het uitblijven van een akkoord ligt niet bij Vorm DC en zijn medewerkers, maar bij de onderhandelingen tussen de sociale partners die nog niet succesvol zijn afgerond. 

Als je vragen hebt over dit onderwerp, raden we je aan om contact op te nemen met je werkgeversorganisatie en/of de vakbonden