Spring naar hoofd-inhoud

Opleidingsdossiers 2022

Vorm DC is volop bezig met het verwerken van de laatste openstaande opleidingsdossiers van 2022. De betaling volgt in juli.

Afgekeurde dossiers van 2022 kunnen nog t.e.m. 30/09/23 aangepast en ingediend worden. Na deze datum zijn er geen aanpassingen meer mogelijk en blijven de dossiers definitief afgekeurd.

Enkele antwoorden op veel gestelde vragen:

  • Hoe kan ik zien dat een dossier afgekeurd is? Ga naar de tab ‘Opleidingsdossiers’. Een afgekeurd dossier kan je herkennen aan een rood duimpje naar omlaag bij ‘Status’. Voor een overzicht van alle afgekeurde dossiers van 2022, kan je eenvoudigweg filteren op jaar en status.
  • Wat is de reden van afkeuring? Klik op het blauwe oogje rechts van het betreffende dossier en scroll naar beneden tot het ‘Terugbetalingsoverzicht’. Bij ‘Status’, rechts van het rode duimpje, staat een tekstballon. Ga met de muis over de tekstballon en je ziet de reden van afkeuring verschijnen.
  • Bestaat er een overzicht van al mijn afgekeurde dossiers met de reden van afkeuring? Ja. Ga naar de tab ‘Rapporten’ en klik op ‘Exporteren’. Kies voor ‘Dossiers per werknemer’ en geef aan voor welke periode je een overzicht wenst. Wil je bijvoorbeeld een overzicht van alle opleidingen die in 2022 georganiseerd werden, dan geef je 01/01/22 t.e.m. 31/12/22 in als data. Vervolgens selecteer je ‘afgekeurd’ als status. Klik ten slotte op de blauwe knop ‘Download CSV’ voor een overzicht. In het overzicht vind je rechts naast de kolom ‘Status’, de kolom ‘Opmerking’. Hier staat de reden van afkeuring van het betreffende dossier.
  • Kan ik alle afgekeurde dossiers opnieuw indienen? Neen. Sommige dossiers werden reeds definitief afgekeurd en kunnen niet meer aangepast worden. Redenen? De werknemer heeft al in de sector gewerkt, het gaat om een dubbel dossier …
  • Hoe dien ik een afgekeurd dossier opnieuw in? Klik op het blauwe oogje rechts van het betreffende dossier en klik bovenaan op de blauwe knop ‘Het dossier aanpassen en opnieuw indienen’. Nadat je de nodige aanpassingen hebt aangebracht, klik je helemaal onderaan op de blauwe knop ‘Aanpassen’ om het dossier definitief in te dienen.