Spring naar hoofd-inhoud

Welke verschillende opleidingen zijn er?

Er zijn heel wat verschillende opleidingen mogelijk. 

We geven je graag enkele voorbeelden van thema's die aan bod kunnen komen: 

  • Schoonmaaktechnieken: In deze opleidingen komen efficiënte schoonmaakmethodes, het juiste gebruik van schoonmaakproducten en schoonmaakmaterialen aan bod. 

  • Ergonomie: Deze opleidingen zijn noodzakelijk voor je gezondheid. De focus ligt op de juiste werkhouding die je moet aannemen om fysieke klachten te vermijden. Zo kan je jouw gewrichten beschermen (rug, polsen, knieën …) en op een ergonomische manier werken. 

  • Timemanagement en Werkorganisatie: hier leer je hoe je jouw tijd optimaal benut, hoe je prioriteiten stelt, en ook hoe je jouw werk op een efficiënte manier organiseert. Pure winst dus! 

  • Veiligheid en EHBO: Deze opleidingen gaan dieper in op algemene veiligheidsvoorschriften, zoals het veilig gebruik van schoonmaakproducten en het voorkomen van huishoudelijke ongevallen. Ook leer je hoe je eerste hulp moet verlenen bij een ongeval. 

  • Communicatie: Als huishoudhulp kom je dagelijks met meerdere klanten in contact. Het is dus belangrijk dat je je communicatieve vaardigheden ontwikkelt en verdiept, zodat je duidelijk, respectvol en professioneel kan communiceren met verschillende types van klanten. 

Er zijn nog heel wat andere opleidingen mogelijk… Heb je er al zin in gekregen?