Spring naar hoofd-inhoud
donderdag 19 oktober 2023 09:00 - 16:30

Werkbaar werk: maak jij de klik?!

Voor zaakvoerders, managers, leidinggevenden en consulenten

Organisator: Vorm DC
Locatie: Plantentuin, Nieuwelaan 38, 1860 Meise

Werkbaar werk staat hoog op de agenda van Vorm DC. Daarom willen we jou dit jaar op ons congres op verschillende manieren rond het thema inspireren. Kom langs en ga naar huis met concrete, toepasbare tips voor jouw dienstenchequebedrijf die je kan inzetten om het werk van huishoudhulpen meer werkbaar te maken.

We onthalen je in de inspirerende omgeving van de Plantentuin in Meise. De bereikbaarheid van de Plantentuin kan je alvast hier nakijken.

 

Wat kan je verwachten?

 • 9u00: Onthaal met koffie
 • 9u30: Werkbaar werk voor HHH met Vorm DC 
  We nemen jullie graag mee in onze visie op werkbaar werk, aangevuld met nuttige cijfers, tips en acties die we voor jullie hebben klaarstaan.
 • 10u30: Keynote van Dr. Servaas Bingé
  Met zijn boeken (de lijst, 18:6, de klik) en podcast (Spreekuur) heeft Servaas al vele tienduizenden mensen geïnspireerd tot een gezondere levensstijl en het voorkomen van ziekte. Met ‘De klik’ focust hij zich op de mentale gezondheid en toont hij aan dat kiezen voor je beste zelf de sleutel is om op lange termijn gezond te blijven en je beste leven te leiden. ‘De klik’ toont bovendien aan hoe een verandering in mindset tot stand komt of tot stand kan komen. Een inzicht wat ons kan helpen bij het uitrollen van acties rond werkbaar werk en waarom ze wel/niet werken.
 • 12u00: Ontspannende lunch
  We voorzien nog enkele verrassingen zodat je helemaal tot rust kan komen.
 • 13u30: Workshops volgens voorkeur
  Uit een lijst van 5 workshops kan je er 2 volgen. Op het inschrijvingsformulier kan je meegeven welke workshops jouw voorkeur hebben (de workshops en de inhoud kan je hieronder terugvinden).
 • 15u45: Plenaire afsluiting
 • 16u00: Zoet netwerkmoment

 

Welke workshops kan je volgen?

 • De rol van klanten bij re-integratie na ziekte.
  Hoe sterk betrek jij klanten wanneer HHH na een (langdurige) ziekte terug aan de slag gaan? Vraag je aan de klant of de HHH mag terugkomen? Of beslis jij dit zelf? Vraag je na of een takenpakket kan aangepakt worden?  
  Els Aelbrecht van Mikondo staat in voor de begeleiding van deze workshop. Je stapt buiten met tips over hoe anderen dit aanpakken en hoe deze aanpak de heropstart van je HHH kan verbeteren.
 • Motiveer je HHH om opleiding te volgen.
  In de werkbaarheidsscan stellen we aan HHH gerichte vragen over opleiding. De Idea studie die we lieten uitvoeren toonde aan wat de drempels zijn om opleiding te volgen. Maar hoe pak jij het aan in jouw bedrijf? En hoe kunnen we inzichten vanuit de Zelfdeterminatietheorie inzetten?
  Brenda Van Deursen van Vorm DC begeleidt deze workshop. Je krijgt inzicht in motivatie en aanbevelingen uit andere projecten die de instroom in jouw opleidingen kan verhogen.
 • Klanten meekrijgen in werkbaar werk voor HHH. - VOLZET
  De werkvloer van de HHH wordt bepaald door de klant. De werkdruk (werktempo en werkhoeveelheid) zijn ook sterk afhankelijk van wat de klant vraagt aan de HHH. Hoe kunnen we die klant nu op zachte manier richting werkbaar werk krijgen?
  Els Roelandt van HR Booster/Mikondo begeleidt je doorheen de principes van nudging en zorgt dat je buiten stapt met enkele concrete voorbeelden en ideeën die je meteen kan toepassen in jouw dienstenchequebedrijf.
 • Gezonde voeding bij HHH stimuleren.
  De gezondheidsdriehoek slaap/voeding/beweging is belangrijk, dat hoorden we al in de keynote. Maar hoe kunnen we hier invloed op hebben als bedrijf? Staan we hier wel voldoende bij stil en hoe kunnen we gezonde voeding promoten als bedrijf?
  Rosa Luyten van Gezond Leven toont aan dat een gezondheidsbeleid in jouw bedrijf een groot effect kan hebben op de algemene gezondheid van je medewerkers, en dus ook op het werkbaar werk van jouw HHH.
 • Verbindend communiceren met HHH. - VOLZET
  Communicatie komt steeds terug als belangrijk punt. Maar hoe kan je nu op een empatische, verbindende manier communiceren met onder andere de HHH in jouw bedrijf?
  Karen D’Hooge van Bewolved neemt je mee in de basisprincipes van verbindend communiceren en geeft je concrete voorbeelden en handvaten mee om aan de slag te gaan.

 

Deelname aan dit event is gratis, voor afwezigheden werken we met een no show fee. Ons beleid hierover kan je hier terugvinden.De inschrijvingen zijn afgesloten.