Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact
donderdag 24 februari 2022 09:30 - 16:30

Management Days - motivatie - verdiepingsworkshop - Drongen

Voor management, leidinggevenden en zaakvoerders in de dienstenchequesector

Organisator: Vorm DC
Locatie: Van der Valk
Baarleveldestraat 2
9031 Drongen

Motivatie als succesfactor voor werken aan werkbaar werk.

Autonome motivatie is een krachtige motor om de job van consulenten en huishoudhulpen werkbaar te houden. Vorm DC wil jullie daarom als 'management days' in 2022 een hybride traject aanbieden om ten volle in het motivatiecontinuüm en de motivatietheorie te duiken.

In 4 online workshops werd telkens een deel van de theorie voorgesteld. We gingen in op het motivatiecontinuüm en belichten de 3 elementen van de zelfdeterminatietheorie: autonomie, verbondheid en competentie. In het ideale geval volgde je deze online workshops of heb je al een goede bagage wat deze zaken betreft. We gaan in de verdiepingsworkshop.aan de slag met de inzichten uit de online sessies en werken deze verder uit.

Wat kan je verwachten?

  • Ontdek hoe je missie, visie en waarden kan koppelen aan sleutelprincipes en zo de autonomie van je consulenten en huishoudhulpen kan versterken.
  • Al nagedacht over een teambord als verbindende factor? Welke elementen neem jij mee die verbindend kunnen werken voor je consulenten en huishoudhulpen?
  • We bekijken graag of nudging een principe is dat jullie kunnen inzetten om klanten aan te sporen hun bijdrage te doen in het werkbaar werk van jullie huishoudhulpen.

De inschrijvingen voor deze sessie zijn afgesloten.

 

Over de lesgever Mikondo:

Wij geloven dat moeiteloos samenwerken mogelijk is. En dat wij daaraan kunnen bijdragen door betekenisvolle dialogen en reflectie op gang te brengen op het niveau van individu, team en organisatie.”

Els Roelandt neemt ons mee in de theorie en de praktijkvoorbeelden, doorspekt dit met sectorcijfers en ervaringen binnen andere bedrijven en sectoren. Ze luistert kritisch naar onze vragen en opmerkingen en denkt mee om zo tot nieuwe inzichten te komen.

 

Over het traject ontvingen we de volgende reacties:

Esther Snykers - SDB: “Het was voor mij interessant om motivatie eens in zijn geheel onder de loep te nemen. Vooral de verdiepingsworkshop bracht me creatieve inzichten, waar ik zelf al mee aan de slag ging. Ik zou het aan iedereen aanbevelen.”

Ann Lens - Dienstenbrigade: “De mix tussen theorie en praktijk werkte wel voor mij. Onze eigen acties rond motivatie heb ik al wat aangepast, geïnspireerd door dit traject. Door bewust de tijd te nemen voor dit thema kom je zeker tot nieuwe inzichten die interessant zijn voor jouw dienstenchequebedrijf.”

Natasja Heylen - Start People Services: “Ik heb uit het traject heel wat zaken meegenomen waar ik mee aan de slag kan. Dat zijn zowel kleine aanpassingen als een echt intern project dat ik aan het uitwerken ben. De afwisseling van online theorie en praktijk in een verdiepingsworkshop werkte voor mij.”

Management Days - motivatie - verdiepingsworkshop - Drongen