Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact

Tools Partners

Hieronder vind je een aantal links naar externe tools die ook voor de dienstenchequesector belangrijk zijn.  

Digitale TOP

Onze Taal Ondersteunende Planner (TOP) werd gedigitaliseerd in het kader van het project ‘Interreg ACT’EMPLOI’. Je kan deze tool delen met je huishoudhulpen en klanten om hen te helpen communiceren over de uit te voeren taken.

Hoe werkt het? Selecteer een kamer in de woning en klik op de gekleurde bolletjes: de betreffende TOP-kaart verschijnt, de benaming van de ruimte of het object wordt weergegeven in het Nederlands, Frans en Engels. Als je op de icoontjes rechts onderaan klikt, verkrijg je ook een overzicht van:

  • de communicatiekaarten
  • de taken die uitgevoerd kunnen worden in de betreffende kamer (+ eventuele communicatiekaarten). De klant kan de nodige kaarten selecteren, weergeven in een Worddocument én afprinten.  
  • alle TOP-kaarten die gelinkt kunnen worden aan de geselecteerde kamer

Deze tool is gratis beschikbaar, je hoeft geen applicatie te downloaden.

Ontdek de tool.

FACT - First Aid Communication Tool

FACT is ontwikkeld binnen het Interregproject ‘AB-Réfugiés-Emploi’. Het is een vertaalapp voor de sectoren land- en tuinbouw, de metaalindustrie en de schoonmaaksector.  

Volgende talen zijn beschikbaar: Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Roemeens, Pools, Arabisch, Dari, Pashtu en Somalisch.  

FACT is gratis te downloaden via Play Store of App Store en bevat geen advertenties. De tool is offline bruikbaar. 

Ontdek de FACT.

Oekraïne

Armoedebewust HR-beleid

Deze fiche werd ontwikkeld in het intersectorale netwerk diversiteit en inclusie. Het heeft als doel de duurzame tewerkstelling van alle medewerkers te faciliteren. Zo kan de werkgever anticiperen op bepaalde zorgen bij medewerkers in armoede of met een armoederisico. 

Download de fiche.

Inclusief HR-beleid

Via het project Hands on Inclusion werd een checklist voor een leesbare vacature ontwikkeld.

Wil je je vacature gratis laten screenen? Stuur je vacature door naar fatma@hrwijs.be en krijg tips en adviezen om je vacature helder, duidelijk en leesbaar op te stellen.

Download de checklist.

Fiche tewerkstelling 50-plussers

Je onderneming toegankelijk maken voor elk talent en dit talent ook aan boord houden is belangrijker dan ooit. Toch merken we op dat meer dan de helft van de werkloze 50-plussers minstens 1 jaar op zoek is naar een nieuwe job.
Langer werken zit nochtans in de lift. Ondanks deze stijging, ervaren 50-plussers tal van drempels op de arbeidsmarkt. Daarom geven we in deze fiche tips voor de tewerkstelling, want goed werk heeft geen leeftijd!

Download de fiche.