Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact
dinsdag 17 mei 2022 09:00 - 12:00

Workshop: Armoedebewust HR-beleid

Organisator: SERV en 29 andere sectoren
Locatie: Online

Armoede is een realiteit in België; zij treft bijna 1 Belg op 5 en vormt een maatschappelijke uitdaging die we samen moeten aanpakken. Op de werkvloer is dat niet anders, vooral wanneer een werkgever kortgeschoold personeel tewerkstelt. Want daar loopt het armoedecijfer vaak op tot 12% van de werknemers. Hoog tijd dus om er de nodige aandacht aan te besteden.

Bedrijven die mensen met een armoedeproblematiek tewerkstellen, worden vaak geconfronteerd met een aantal specifieke uitdagingen, zoals een verhoogde graad van absenteïsme, loonbeslagen, vragen naar voorschotten en communicatieproblemen. Hierdoor kan de duurzame tewerkstelling van deze medewerkers in het gedrang komen.

Zijn er in je bedrijf medewerkers met een armoederisico of in armoede? Stelt je bedrijf medewerkers met een verhoogd risico op armoede of in armoede tewerk….. en wens je draaideur effect te vermijden. Of vraag je je af hoe je een armoedeproblematiek bij werknemers kan herkennen en hoe je hier best mee omgaat? Bekijk dan alvast deze infofiche.

Wil je graag inzicht krijgen in armoede, hoe dit zich op de werkvloer manifesteert en hoe je er mee om kan gaan? We nodigen je uit voor een online workshop onder leiding van experten van het Netwerk Tegen Armoede.

Hoe inschrijven?

Schrijf je hier in voor de online workshop.

Voor wie?

Een interactieve workshop voor zaakvoerders, personeelsverantwoordelijken en vertrouwenspersonen.

Wanneer?

17/05/22 van 9u tot 12u.

Waar?

Online workshop; Zoom-link volgt na inschrijving.