Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact
woensdag 9 februari 2022 09:00 - 10:30

Management Days - motivatie - online sessie 3 - Verbinding

Voor management, leidinggevenden en zaakvoerders in de dienstenchequesector

Organisator: Vorm DC
Locatie: Online

Motivatie als succesfactor voor werken aan werkbaar werk.

Autonome motivatie is een krachtige motor om de job van consulenten en huishoudhulpen werkbaar te houden. Vorm DC wil jullie daarom als 'management days' in 2022 een hybride traject aanbieden om ten volle in het motivatiecontinuüm en de motivatietheorie te duiken.

In 4 online workshops krijgen jullie telkens een deel van de theorie voorgesteld:

 • 26/1/2022 – 9u – 10u30: Het motivatiecontinuüm.
  We gaan dieper in op de volgende vragen: Wat is motivatie en welke soorten motivatie bestaan er? Hoe kunnen mensen dus gemotiveerd worden of zichzelf motiveren? Wat leren cijfers ons over de motivatie van mensen? Waar kan ik binnen mijn team naar letten?
 • 2/2/2022 – 9u – 10u30: Autonomie.
  Autonomie is meer dan ‘zelfstandig werken’. Huishoudhulpen ervaren veel autonomie, maar staan toch soms voor dilemma’s of vragen die ze moeilijk opgelost krijgen. Consulenten werken misschien vaker in team, maar ook voor hen is autonomie belangrijk.
 • 9/2/2022 – 9u – 10u30: Betrokkenheid of verbinding.
  Hoe kan je een team dat erg verscheiden maakt toch laten verbinden met elkaar en met de organisatie? We bekijken waarom verbinding zo belangrijk is voor de mens als persoon en wat het effect is op de autonome motivatie.
  Voor deze online sessie kan u onderaan inschrijven.
 • 16/2/2022 – 9u – 10u30: Competentie.
  Het is belangrijk om competenties niet alleen te ondersteunen, maar ook je medewerkers voldoende uit te dagen. We bekijken graag hoe dit mogelijk is voor consulenten en voor huishoudhulpen.

 

In de aansluitende week volgt een verdiepingsworkshop. Sluit aan op de locatie / datum die het best voor jou past om acties op jouw maat uit te werken. We gaan aan de slag met de inzichten uit de online sessies en werken deze verder uit.

 • Ontdek hoe je missie, visie en waarden kan koppelen aan sleutelprincipes en zo de autonomie van je consulenten en huishoudhulpen kan versterken.
 • Al nagedacht over een teambord als verbindende factor? Welke elementen neem jij mee die verbindend kunnen werken voor je consulenten en huishoudhulpen?
 • We bekijken graag of nudging een principe is dat jullie kunnen inzetten om klanten aan te sporen hun bijdrage te doen in het werkbaar werk van jullie huishoudhulpen.

Voor deze workshop kan je kiezen voor:

 • 22/2 – 9u30 – 16u – Herentals (Link 21)
 • 24/2 – 9u30 – 16u – Gent (Van der Valk, Drongen)

 

Over de lesgever Mikondo:

Wij geloven dat moeiteloos samenwerken mogelijk is. En dat wij daaraan kunnen bijdragen door betekenisvolle dialogen en reflectie op gang te brengen op het niveau van individu, team en organisatie.”

Els Roelandt neemt ons mee in de theorie en de praktijkvoorbeelden, doorspekt dit met sectorcijfers en ervaringen binnen andere bedrijven en sectoren. Ze luistert kritisch naar onze vragen en opmerkingen en denkt mee om zo tot nieuwe inzichten te komen.

Management Days - motivatie - online sessie 3 - Verbinding