Spring naar hoofd-inhoud
EvenementenContact
vrijdag 11 februari 2022 09:00 - 12:00

Opleiding: Hoe zorg ik voor het psychosociaal welzijn van mijn huishoudhulpen?

Voor consulenten, leidinggevenden en zaakvoerders in de dienstenchequesector

Organisator: Cevora
Locatie: Online

Zijn er in jouw organisatie al werknemers langdurig uitgevallen uit ten gevolge van stress, burn-out, ziekte, conflicten, etc? De studie “Werkbaar en wendbaar werk in de de dienstenchequesector” (Idea Consult, mei 2018) toont aan dat ook de dienstenchequesector kampt met uitdagingen rond welzijn en de haalbaarheid van de job als huishoudhulp. Huishoudhulpen kampen met specifieke problemen zoals vele verplaatsingen, klanten die te veeleisend zijn, fysieke klachten, etc.

Hoe kan je daar als consulent, personeelsverantwoordelijke of organisatie best met omgaan? Heb je daar sowieso impact op? Wat doe je best wel en wat best niet? Met die vragen ga je in deze korte en interactieve opleiding aan de slag.

Wat leer je in deze opleiding?

  • Je maakt kennis met theoretische inzichten en vertaalt die naar de werkvloer.
  • Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers waardoor u leert van elkaar.
  • Je leert hoe u diverse situaties aanpakt aan de hand van realistische filmpjes.
  • Je denkt na over het bepalen van uw eigen (bedrijfs)aanpak rond dit thema.

Doelgroep

Voor consulenten, leidinggevenden en zaakvoerders uit de dienstenchequesector die met deze thematiek geconfronteerd worden. Deze opleiding is bedoeld als kennismaking en laat u proeven van het thema.

Val je onder het paritair comité 337? Dan kan je uitzonderlijk ook deelnemen aan deze opleiding, dankzij onze samenwerking met Vorm DC in het kader van het werkbaarheidsfonds.

Hoe? Maak je MyCevora-account aan en schrijf je in! Zaakvoerders in PC200 kunnen deelnemen als het bedrijf een opleidingsplan heeft geregistreerd bij het sociaal fonds en als een bediende deelneemt aan een opleiding (hoeft niet dezelfde opleiding te zijn).

Programma

Ontdek het programma via deze link.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via deze link.

Meer info?

Indien u vragen heeft over deze opleiding, dan mag u Cevora contacteren op 02 889 42 00 of via contact@cevora.be.